Vika - srpski ogranak drevne religije vestica

Vika - drevna religija vestica
 
PrijemPrijem  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  TražiTraži  Lista članovaLista članova  Korisničke grupeKorisničke grupe  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

Delite | 
 

 Planeta MERKUR

Ići dole 
AutorPoruka
Love is my religion
Priest of the Goddess
Priest of the Goddess
avatar

Broj poruka : 166
Godina : 141
Datum upisa : 17.08.2008

PočaljiNaslov: Planeta MERKUR   Uto Avg 19, 2008 10:16 pm

PLANETA MERKUR KROZ ZODIJAK

Merkur je planeta koja je najbliža Suncu i NIKADA ne može biti udaljenija od 28° od Sunca. Tradicionalno se smatra planetom intelekta, i kao što nijedna planeta, tako ni on ne govori o koeficijentu intelekta. On govori o tome kakav je neko govornik, kako piše, da li je poslovan, da li voli da se kreće, da i voli da se svađa - ali ne i da li je genije. S druge strane postoji aspekt sa Saturnom koji umanjuje intelektualne sposobnosti. Tada čovek može biti verbalno slab, ćutljiv, povučen ili da ima govornu manu - ali ne i glup!
Merkur NAM GOVORI kako čovek razmišlja, koliko je logičan, da li je tehnički um, ili vizuelni tip, I TO ĆEŠ UTVRDITI VRLO PRECIZNO. Takođe govori koliko je čovek brz u razmišljanju. Koliko je sposoban da se koncentriše na neke stvari, kakva mu je memorija, da li dobro pamti. Merkur je i planeta opažanja; pokazuje na koji način čovek prima utiske iz okoline i kako ih obrađuje (čulne utiske). A i kako mentalno (umom) reaguje. Da li je objektivan u obradi tih informacija koje primi. Dalje, na šta je više upućen, sa čim rađe komunicira (sa svetom spolja ili iznutra). Komunikacije su bitan element svakog Horoskopa. Merkur nam pokazuje koliko razumemo sebe i druge, i koliko smo sposobni da jasno artikulisano razmenimo informacije sa onim prekoputa.
JAKO JE VAŽNO IMATI DOBAR MERKUR ZBOG MEĐULJUDSKIH ODNOSA. Na osnovu položaja Merkura utvrđujemo na koji način čovek saoseća sa okolinom. Koliko jasno prati svoje i tuđe misli, koliko retoričkog dara ima u sebi. Pa i na koji način to izražava.
Merkur je planeta obrazovanja, diploma srednjeg i nižeg obrazovanja. Znači, pokazuje koliko smo sposobni da učimo, koliko volimo knjige i informacije. On prikazuje period školskog doba. On je planeta radoznalosti, visprenosti, lukavosti, snalažljivosti, pa tu vidimo koliko te osobine posedujemo.
Merkur je planeta kretanja, koordinacija, pokreta; i u tom smislu koliko smo mobilni, i da li su ti pokreti kordinisani i precizni. To je planeta kraćih putovanja. Jupiter je dugih. Vlada prevoznim sredstvima, ali i svim sredstvima za prenos informacija. Prema položaju Merkura videćemo koliko često idemo na put, ali i kako ćemo proći u saobraćaju. Loš Merkur je uvek upozorenje na opasnost u saobraćaju na kraćim putovanjima. Merkur vlada manuelnom preciznošću, tehničko crtanje. On je planeta dece i trgovine.
Simbol je rođaka, brata i sestre, komšija ili prijatelja iz svakodnevnog površnog kontakta. U Horoskopu javnih ličnosti, on vlada medijima, tj kako će ta ličnost proći u njima.

Zdravlje: on vlada ekstremitetima, nervima koji prenose informacije do centara u mozgu. Kada je loš on je odgovoran zaparalize, za otežano kretanje, znači, koordinacija pokreta. Takođe vlada sluhom i govorom. Ako je loš odgovoran je za oštećeni sluh i nemogućnost da se čisto govori.
Pozicija u Zodijaku. Naglašen Merkur je kada je u sedištu, u Blizancima, Devici, i 13° Device, Vodoliji gde je najjači, a to su: I, III i X kuća, donekle VI. Ukoliko se nekome tu nađe Merkur, za tu ličnost kažemo da su Merkurovski tipovi. Bez dobrog Merkura nema dobrog govornika ili pisca, umetnika, političara.

OSOBINE MERKUROVSKIH TIPOVA: Vrlo brzi, snalažljivi, lukavi, neuhvatljivi, verbalno jaki, sve mogu da okrenu u svoju korist, izrazite su logike, sa velikom sposobnošću da uoče detalje, uvek dobro informisani, jako praktični, duhoviti, ali ponekad prevrtljivi (okreću informacije usvoju korist). Sa njima je nemoguće izaći na kraj. Ima veliku sposobnost da se izražava u pisanoj formi.

TIPOVI: Zanatlije, sportisti, alatničari, pisci, novinari ... Loše aspektovan, ali jak: ne mora da umanji sposobnosti, ali sve izvrće na zlo: falsifikatori, dzeparoši, varalice, lažovi, prestupnici (ne kriminalci), nisu brutalni i nasilnici, to su situacije za ljude kojima nedostaje mogućnost razmišljanja. Ovakvog Merkura uvek imaju prestupnici. Loše kuće su: 8 i 12 , i tu Merkur ne može da se istakne. Tu inače nema: oca, majke, ljubavi jer su za to nadležne druge planete. Da li je neko sposoban da vozi kola govore II i III kuća, ili kako ćeš proći u školi.

Merkur govori kakav nam je intelekt i na šta je usmeren. Odnosi se na našu sposobnost da komuniciramo, i zelju za saznanjima, a to je spojivo sa aktivnostima, kontaktima, putovanjima. Merkur reprezentuje sve ono sto nam “pada na pamet”. Merkur je planeta pokreta, opazanja, intelekta, razumevanja, odnosa sa drugima. Kazuje koliko logično razmišljamo, da li smo analitični, kako mentalno (umom) reagujemo, koliko razumemo sebe i druge, da li smo prilagodljivi? Da li smo naklonjeni: učenju, trgovini ili kretanju, priči ili pisanju? Ova planeta pokazaće koliko ste informisani, radoznali, lukavi, snalažljii, volite li da putujete? Kakvi su vam odnosi sa rodjacima komšijama?
Znak gde se Merkur nalazi prikazuje način kako komuniciramo i psihološke sfere gde leže naši mentalni talenati, našu intelektualnu stranu ličnosti i tematiku koju prirodno dobro razumete i znate da objasnite - pokazuje vas talenat!

Kuća gde se nalazi Merkur prikazuje odnosnu oblast u kojoj naši mentalni talenti mogu da se najpraktičnije ispolje i upotrebe. Pokazuje oblast kojoj smo intelektualno naklonjeni. Pokazuje smer misli, tj sferu dešavanja. To je oblast u kojoj možemo realizovati naše potrebe da napravimo kontakt. Pokazaće gde ćete možda kvariti odnose ili se intelektualno nadmetati? Kuće u kojima je Merkur pokazuju s kojim ličnostima najbolje uspostavljamo kontakt, kojima možemo nešto dati ili od njih pozajmiti.
Aspekti Merkura pokazuju mentalne talenate i stil u komunikaciji, na vrlo specifičan način. Oni ukazuju naše individualne interese i sposobnosti. Našu spontanost, smirenost, sklonost nečemu, manipulativnost.

Merkur u vatri, način razmišljanja treba da je pod uticajem ličnih težnji, uverenja, nadanja, a osoba se verovatno IZRAŽAVA impulsivno, jasno i sa oduševljenjem.
Merkur u zemlji, način razmišljanja treba da je pod uticajem praktičnih razmatranja, a osoba se verovatno IZRAŽAVA sporo, strpljivo, oprezno, svojstveno njoj samoj. Pomalo dogmatskih stavova.
Merkur u vazduhu, način razmišljanja treba da je apstraktan i teme su društvena pitanja, a osoba se verovatno IZRAŽAVA objektivno, tačno i s razumevanjem.
Merkur u vodi, način razmišljanja treba da je pod uticajem dubokih obećanja, a osoba se verovatno IZRAŽAVA sa puno emocija i osetljivo.
Dobar položaj ukazuje da je velika mogućnost da se iskažete kao pisac, glumac, posrednik, tumač, agent, bankar, transporter, saobraćajac, kelner, trgovina, nauka, diplomatija, advokatura, novinarstvo. Loš položaj neće umanjiti vaše sposobnosti, ali ukazuje na mogućnost da ih iskoristite negativno tj da podvaljujete, falsifikujete: plagijator, lopov, mešetar, lažov, da svuda bez potrebe zabadate nos.

Primeri:
- Preko VI kuće Merkur može da da podatak o vrsti posla za koji si talentovan.
- Sa lošim aspektima Merkura, može se javiti problem sa decom.

_________________
Jašuća poza je kada je ženska gore i nabija se na penis a muškarac dole ladi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://vika.serbianforum.info
Love is my religion
Priest of the Goddess
Priest of the Goddess
avatar

Broj poruka : 166
Godina : 141
Datum upisa : 17.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Planeta MERKUR   Uto Avg 19, 2008 10:16 pm

MERKUR U OVNU – Brzina misli. Nestrpljivost

Mislite brzo i težite da izrazite sebe isto tako. Teško da vas drugi mogu pratiti i zapamtiti što govorite. Lako skačete s teme na temu, ne završavajući predhodnu; lako vam “izleti” reč. Iako pomalo impulsivni, napadni, drski i bezobrazni, ali lepo je družiti se s vama. Imate lepih ideja i dosta je istine u vašim pricama, ali nemojte misliti da imate monopol na istinu. Izbegavajte da delite lekcije i kritikujete druge, jer ih to iritira. Kada budete naučili druge da slušate; suzbijete nestrpljenje - biće vam mnogo bolje i bićete uspešniji. Na poslovnom planu, prisutne su inspirativne ideje, a vi ste za brzu realizaciju, za kontakte, ali se prvo uverite da li su vas drugi dobro razumeli. Niste za duge staze, ni za planiranje, niti gde se traži mir - vi ste za posao gde se brzo misli, radi i odlučuje samostalno.

KAKO RAZMIŠLJA: brzo i uprošćava stvari jer nema nijansi pošto vidi sve crno/belo, brzo donosi zaključke, nameće svoje stavove, nema živaca sa detaljima, želi što pre da dođe do rešenja i prilično je tada nestrpljiv. Oštrouman je, kritičar, cinik, uprošćava stvari, nema nijansi pošto vidi sve crno/belo; brzo donosi zaključke, nameće svoje stavove, nema živaca sa detaljima, želi što pre da dodje do rešenja i prilično je tada nestrpljiv. Upušta se u rasprave iako o tome nema baš nekih znanja. Mnogo započne, malo dovrši. Lako se posvadja i naljuti, munjevito reaguje, naglo menja stavove. Bez kontinuiteta je.

KAKO RAZGOVARA: Glasno, pa čak i viče bez potrebe, deluje agresivno, pa čak i kada ne misli tako. On nije diplomatičan jer iz usta mu izleti i ono što ne treba da kaže. Direktan je i iskren u govoru i ne zna da slaže: “što na um to na drum”. Nisu dobri kada se brane jer to ne znaju, ali su najbolji kada napadaju. Voli da gestikulira rukama.

SKLONOST: Puno ideja. To je tehnički um, lako kapira kako nešto funkcioniše. Za trgovinu nema talenta, ali zato ima za alate, mašinstvo, instrumente. Velike je brzine pokreta i njihovih koordinacija. Intelektualac, pisac, žongler.

SARADNJA: nema spontanosti istinske saradnje, jer je i nametljiv i direktan.

RODJACI: Loš je u odnosima sa familijom, pa je i sklon odvajanju od njih.

DECA: Ovaj položaj Merkura pokazuje mušku decu: živahnu, oštroumnu, ali i izvesne probleme sa njima (npr nemirna, samovoljna, ništa ozbiljno).

SAOBRAĆAJ: položaj koji uopšte nije dobar za saobraćaj zbog prebrze vožnje, impulsivnosti, nestrpljenja i nepažnje.

LOŠE OSOBINE: nestrpljivost, nemir, prevelika brzina reagovanja, upušta se u rasprave o stvarima o kojima bas nema velikih znanja, impulsivnost misaonog procesa sprečava ga da svoje ideje u potpunosti ostvari, ponekad. Spreman da mnogo toga započne, ali ne i da dovrši. Vi ste samostalni, odlucni i originalni i brzo procenjujete situacije i munjevito reagujete. Žustre diskusije i polemike. Lako se uzruja, posvadja i naljuti. Naglo menja stavove, a impulsivnost uzrokuje prenagljene odluke. Treba da razvija strpljivost. Loš je u odnosima sa familijom, pa je i sklon odvajanju od njih.

MERKUR U BIKU – Objektivan. Pažljiv. Strpljiv

Komunicirate polako, sporo, mirno, uverljivo i staloženo, ali nemate baš osećaj za toleranciju, naročito ako vas provociraju. Vaš ton je neosporno privlačan, jer se lepo IZRAŽAVAte. Potrebno vam je vreme da razmislite, da bi ste formulisali to što želite da kažete, i ne volite kada vas prekidaju u tome. Druge ljude slušate s punom paznjom. Na poslovnom planu, opirete se promenama, tvrdoglavi ste, nepopustljivi, uporni. Sigurnost, pre svega: i prvo ćete proveriti sve činjenice pre no što poverujete ili ih saopštite drugima. Sve je to razlog propuštanja povoljnih prilika. Prisutan je biznis talenat, glasovne mogućnosti, administrativne aktivnosti, ekonomija i praktična realizacija – tamo gde se uvećava vrednost. Teško da ćete napraviti grešku u smislu izbora posla.

KAKO RAZMIŠLJA objektivno, mirno, trezveno i teško menja mišljenje. Mentalno je stabilna ličnost i teško se kod nje primetiti nervoza. Racionalna, optimistična osoba, ne pada u paniku kada se pojavi problem, uvek nadje mirno rešenje. Ima dobru koncentraciju i pamćenje. Voli lake mentalne teme. Ne žuri. Neelastičan, strpljiv, pedantan.

KAKO SE IZRAŽAVA: Pomalo usporen govor. Merkur doprinosi prijatnom i lepom glasu, često daje dobre pevače.

SARADNJA: Pažljiv, strpljiv, objektivan. Mentalno stabilani i teško ćeš kod njih primetiti nervozu. Racionalan, optimističan, ne pada u paniku kada se pojavi problem, uvek nađe mirno rešenje. Ima dobru koncentraciju. Zbog hedonizma vole lake mentalner teme, ne vole dubioze osim ako nije naglašena III kućA.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: Dobre koncentracije. Lepo peva, lep glas, lepo piše, crta i ima lep rukopis. Znak je ekonomije i trgovine, pa taj talenat može biti vezan za ove sfere. Malo više živosti joj nedostaje. Ne voli dubioze pa zato ovde nema sklonosti ka filozofiji, više je okrenut umetnosti, trgovini, ekonomiji i materijalistickom pogledu na svet.

RODJACI: Braća i sestre su lepi, mirni i bogati, a odnosi sa njima su stabilni, i mogu dati dobre savete.

DECA: su lepa i stabilna, okrenuta umetnosti.

SAOBRAĆAJ: Nema problema u saobraćaju jer je nepokretljiv. Vozi lepa kola.

LOŠE OSOBINE: usporen govor, banalnost, plitkost u temama, neće da se zamara. Ne žuri sa donosenjem sudova i odluka. Teško ga je nagovoriti da odustane od svojih nauma. Više ga zanimaju praktične stvari, koje mogu doneti korist, od apstraktnih teorija, religije i filozofije. Svemora da se zasniva na realnim pretpostavkama i utemeljenjima.

_________________
Jašuća poza je kada je ženska gore i nabija se na penis a muškarac dole ladi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://vika.serbianforum.info
Love is my religion
Priest of the Goddess
Priest of the Goddess
avatar

Broj poruka : 166
Godina : 141
Datum upisa : 17.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Planeta MERKUR   Uto Avg 19, 2008 10:16 pm

MERKUR U BLIZANCIMA – Radoznalost. Logika. Spretnost

Pošto je Merkur ovde u sedištu osoba zna na čemu je u svim sferama. Mlada u srcu i mislima, i ispoljićete konstantnu ljubopitljivost i radoznalost u odnosu na ljude i promene oko nje. Skače s teme na temu u razgovoru, a ton glasa je lagan, i brz. Voli da radi nekoliko stvari u isto vreme. Ne vezuje se čvrsto i dugo za ideje i istine. Sve je interesuje. Zastupljene su sve teme. Kada razmišljate vi se igrate, jer nema praktičnih zaključaka. Priča se zbog priče. Biti sam? Pa, to je nespojivo s vama. Imate izraženi logički faktor i dobro rezonuje. Oštroumni ste i posao obavljate ne upličući u to emocije ili pristrasnost. Izuzetno ste radoznali i često pokušavate da se skoncentrišete na nekoliko stvari u isto vreme. Ma kakva bila vaša interesovanja, svemu pristupate logično i koncizno. Vešto opažate razlike i posedujete dobre analitičke sposobnosti. Bili bi ste dobar novinar, informaticar. Puni ste ideja. Za sve imate odgovor. Teško se otvarate prema prijateljima. Imate nedostatak koncentracije, temeljitost, doslednost i istrajnost. Velika žudnja za znanjem rezultiraće visokim obrazovanjem.

KAKO RAZMIŠLJA: jasno, oštro, brzo. Jak itelelekt, precizno zaključuje, dobra logika, dobro informisan čovek koji obožava knjige. Lako pamti sve što pročita, lako uči i ima talenat za strane jezike, lako završi školu. Može istovremeno da misli na 2-3 stvari, ima dobru koncentraciju. Živa inteligencija. Mentalne teme, putovanje, komunikacije, susret ljudi, razmena iskustava o životu, razmišljanje, razgovor, informacije, podučavanje su posao za vas jer su vam naglašene komunikative sposobnosti. Praktična realizacija? To će već neko drugi!

KAKO SE IZRAŽAVA: Komunicira bez teškoća, inteligentno i umesno, pomalo površno. Najjači je aspekt za retoricara ili onog ko se bavi pisanjem. U razgovoru se primećuje sposobnost oponašanja (mimike i gestikulacije). Ovo je osoba koja uvek ima nešto da pita. Ali od ove osobe treba primati savete.

SARADNJA: Kada se zainteresuje za nešto, vrlo brzo udje u suštinu. Za sve ima odgovor, ali nije temeljna: Položaj kritičara ili karikaturiste. Od njega treba primati savete.

ZDRAVLJE: Javljaju se i neke nervne bolesti, astma, bronhije, alergije.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: sva zanimanja koja su vezana za jezike, pisanja, saobraćaj i izdavaštvo. Velika hitrina ruku, radoznalost, kretanje, putovanje. Najjači je aspekt za retoričara ili onog ko se bavi pisanjem. Sva zanimanja koja su vezana za Blizance: sfera jezika, pisanja, saobraćaja i izdavaštva.

ŠKOLA: posebna ljubav prema učenju, jezicima, pisanju.

DECA: Pametna deca i više dece. Zdrava, inteligentna.

RODJACI: Inteligentna braca i sestre i razdvajanje. Genet. nasledje od predaka.

SAOBRAĆAJ: Dobar je vozač, puno se kreće i putuje.

LOŠE OSOBINE: proračunat, dvoličan, prefrigan.

MERKUR U RAKU – Subjektivan. Nesiguran

Zbog vodenog elementa Raka, ovaj Mercur će stoga uvek biti obojen subjektivizmom. Zaključci i razmišljanja će uvek biti pod uticajem emocija. Osoba će uvek selektivno prihvatati informacije, jednostavno neke neće prihvatati - ni pod razno. Ona jednostavno neke stvari mentalno ignoriše, a nekima pridaje preveliku (iracionalnu) važnost. Zbog izraženog subjektivizma, ovi ljudi će stalno misliti da je sve što se dešava okolo usmereno na njih. Zaključke donose pod uticajem emocija (nisu logičke, nego intuitivne). Kada razgovaraš sa njima, pazi kako gestikuliraš, jer obraćaju pažnju na mimiku više nego na reči. Nije ovo dobar položaj, i ukoliko ga imate, u relacijama s’ drugima ste zatvorena ličnost koja mnogo ne reskira. Nesiguran stav i
IZRAŽAVAnje koje pre izjašnjavanja mora biti prethodno provereno. Ne pričate mnogo glasno, pre tiho i nesigurnim tonom. I pored toga vaše reči ostavljaju snažan utisak na raspoloženje onih koji vas slušaju. Prisutna je jaka senzitivnost i intuicija, kao i talenat za poimanje misli i osećanja drugih ljudi, ali zato drugi ljudi ne mogu prodreti u vaš svet misli. Bolje funkcionišete na intimnom nego na vidljivom nivou. Veća uzbudjenja vas ometaju i uvode u nespretnost. Možda ponekad i nema mnogo logike u vašim mislima, ali u instinktima ne oskudevate. Sigurnost u svemu, pre svega, posao u pozadini, i dobar misaoni proces prema zaradi govori o uspehu u biznisu.

KAKO RAZMIŠLJA: subjektivno, sve će kod ove osobe uvek biti pod uticajem emocija. Zatvara se u sebe. Dobro memoriše. Okrenuta je prošlosti.

KAKO SE IZRAŽAVA: Dosta su česte greške u komunikaciji. Inače govori tiho, ne voli puno da priča jer je nesigurna. Ali zato kada želi da se zaštiti nezaustavljiva je.

SARADNJA: Zbog izraženog subjektivizma stalno će misliti da je sve usmereno na nju. Zaključke donosi pod uticajem emocija (nisu logičke, nego intuitivne). Nije nasrtljiv, pre bi se reklo da je defanzivan. Ima mnogo razumevanja za tudje probleme i nevolje.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: Odličan je trgovac, poslovan je kada treba stvoriti novac. Pisanje, poezija, sviranje, dobro crta i to je pravi način da se usmeri ta unutarnja energija, i iskoristi. Vrline su: neposrednost, dobro pamćenje, diplomatija i poslovnost.

ŠKOLA: ima jako dobro pamćenje, prosto upija informacije, dobar učenik.

RODJACI: Braće i sestre: zbog životnih okolnosti, preuzima ulogu roditelja nekom od njih. Dobro genetsko nasledje od predaka.

DECA: su vrlo privržena osobi. Mnogo misli o porodičnom životu, do koga mu je veoma stalo.

SAOBRAĆAJ: nije loš.

ZDRAVLJE: voli puno da spava

LOŠE OSOBINE: Nesigurnost. Česte su greške u komunikaciji, prevelika subjektivnost i neobjektivnost, zanesenjak. Ponekad ne može da formira vlastito mišljenje o nečemu, jer prima u velikoj meri uticaj i mišljenja drugih ljudi. Zbog osećanja emocijalne povredjenosti ili ugroženosti, dolazi do povlačenja i zamiranja misaonog procesa i zatvaranja u sebe.

MERKUR U LAVU – Čuje samo sebe. Preteruje. Neobjektivan

Fiskni kvalitet Lava doprinosi ovom Merkuru da je osoba puna samopouzdanja, dostojanstva, ali i da misli da sve najbolje zna. Ako ga posedujete, u odnosima s’ drugima ste pravdoljubiva ličnost plemenitih misli, s osećajem za viteštvo, i talentom za zabavljanje. Glas vam verovatno ima optimistički ton, i slušajući vas ljudi će uvek pomisliti kako vi sve znate. U susretu, prvi utisak vam je najvažniji. Kada pobedite svoje samohvalisanje i zamenite ga s’ humorom, pridobićete srca oko sebe. Sposobni ste da se koncentrišete i artikulišete svoje misli. Volite da držite pažnju onih koji vas okružuju. Po pravilu, vas dinamični intelekt cini vas dobrim trgovcem. Uživate da dokazujete da ste u pravu i da drugima prodajete svoje ideje, mada se ponekad zanesete i preterate. Vaša izlaganja su ubedljiva i puna arogancije. Obično pokazujete veliko samopouzdanje u savladavanju problema. Lako prihvatate velike projekte, ali teškoće nastaju kada se treba pozabaviti banalnim detaljima i što obično prepuštate drugima. Lako možete dospeti do rukovodećih funkcija jer imate talenta za to i zato što se držite zacrtanih planova i ciljeva. Imate čvrste stavove i sposobnost da pobedite druge kada imaju drugačija mišljenja. Lako skrećete pažnju na sebe jer pomezno
IZRAŽAVATE svoje ideje, što ukazuje na kreativne i liderske sposobnosti. Osim toga imate prirodan šarm, pa znate da uverite ljude u suprotno, ili kako vi želite, odnosno da ih učinite važnim, ali takođe znate i da ih spustite na zemlju. Ipak može se reći da nemate mentalne fleksibilnosti, jer ste u stanju da ignorišete bilo kakve stavove drugih. Međutim, dobra strana vaše ličnosti je sto ste retko stvarno prosti, a to je dobro za vas profesionalni život, jer možete jako dobro da reprezentujete npr. vašu kompaniju, zbog urođenog dostojanstva i stila.

Prema tome, Merkur u Lavu RAZMIŠLJA: pun samopouzdanja, dostojanstva, misli da sve najbolje zna. Ima potrebu da skrene pažnju na svoje misli i ideje i nepristojno ignorise saradnike - samo sebe čuje! Nemiran je, bukač, diže "frku", pravi poze, izaziva svadje, govornik, zna da drži pažnju onih koji ga slušaju.

KAKO SE IZRAŽAVA: Energično, vedro i ponosno, jasno, otvoreno, galami. Često samim načinom govora ostavlja utisak, i voli da to što kaže i podvuče. Ne drži se istine, preteruje i doteruje da bi sve izgledalo primamljivije. U svakom pogledu nije objektivan.

SARADNJA: dramatična je, sa prisutnim humorom, ali nefleksibilan. Netolerantna, ali se drži zacrtanog plana. U svakom pogledu nije objektivan. Zbog te neobjektivnosti ne shavata ozbiljnost situacije, jer ima stav, “lako ćemo”. Ne voli da se udubljuje mnogo, pa jednostavno preseče.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: ideje su joj megalomanske. Dobra je u sferi umetnosti i stvaralaštva, trgovine, politike, diplomatije, nema sklonost literaturi, ali lepo piše. Često zna da previdi detalje. Stoga nije sitničar, pa i zato samo ide na ono što je interesuje.

ŠKOLA: potrebno je neko nadahnuće da bi učio, a neobjektivnost utiče na pamćenje.

RODJACI: Ima podršku rodjaka. Često je neka osoba u rodbini od ugleda ili važnosti.

DECA: Naklonjen je deci. A njegova deca u životu postaju uticajna i važna. Zdrava su i inteligentna.

LOŠE OSOBINE: preteruje, neobjektivan, nadmen, čuje ono što ga interesuje. Netolerantan je prema tuđim stavovima. Ideje su mu megalomanske. Licemeran je. Nikada ne priznaje da je pogrešio.

_________________
Jašuća poza je kada je ženska gore i nabija se na penis a muškarac dole ladi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://vika.serbianforum.info
Love is my religion
Priest of the Goddess
Priest of the Goddess
avatar

Broj poruka : 166
Godina : 141
Datum upisa : 17.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Planeta MERKUR   Uto Avg 19, 2008 10:17 pm

MERKUR U DEVICI – Analitički i kritički um. Mislilac. Perfekcionista

Merkur je ovde u sedištu. U odnosu na Blizance je razlika što je Merkur ovde na Zemlji, pa je stabilniji, analitičniji i konkretniji. Sve detalje uzima u obzir, svemu pažljivo pristupa i ne žuri se sa zaključcima. Ima odličnu koncentraciju. Jako voli da uči i da se informiše. Ne ide u širinu jer voli da se specijalizuje za određenu oblast. Ovaj položaj Merkura u Horoskopu daje naučnički i metematički um, i obično je jako dobar u blastima, matematike, tehničkih nauka, a često se jako dobro izražava u pisanoj formi. Način izražavanja je precizno, oprezno, lepo. Ovi ljudi nisu pričljivi kao Blizanac, jer znaju da se zaustave. Karakteristično je da ne vole žargon i sleng, tj nepravilno izražavanje, kao Bik i Blizanac. Ceni tačnost i detaljnu istragu, što može biti od praktične koristi. Neki projekat ili ideju doterava i popravlja sve dok, po njegovom misljenju - nije " savršena ". Lako izvršava i teže intelektualne zadatke. Neće vam direktno reći, ali znajte: njegova merila su iznad uobičajenih normi.
Ako ga imate: vi ste vrsta perfekcioniste i korisni ste tamo gde su neke kritične stvari. Imate oko za detalje koje vam omogućava da vidite nešto “sto se ne vidi” ili je postalo neprepoznatljivo. Vi ste uvek tamo gde se “ispravlja kriva Drina”. To vas uvlači u mnoge dnevne sitnice: da izgladite ili poravnate “neravnine” s ciljem da se otklone nedostaci kako bi nesto funkcionisalo. To vas može dosta iscrpsti jer vas nagoni da radite suviše. Tip koji ima veliku potrebu da izrazi sebe, ali ton vašeg glasa je tipa gundjalice ili zvocalice – stalno nesto prigovarate. U svom pozitivnom izražaju: na vas čovek uvek može osloniti, jer ste uvek spremni da pomognete i učinite dobra dela. Loša strana: što kvarite raspoloženje svima svojim negativnim komentarima, kritikujući ih i okrivljujući ih čime potirete na neki način sliku o vama.
Profesionalno: jako malo ljudi poseduje vas kapacitet za studiranjem i analizom informacija i njihovom prežentacijom na tako razumljiv način, obrazložen svim potrebnim činjenicama i dokazima. Lako učite i lako se snalazite istovremeno u nekoliko mentalnih oblasti, tako da ono čega se “dokačite” to težite da dovedete do perfekcionizma. Ljubav prema detaljima vas lako mogu iscrpeti, pa čak i sprečiti da shvatite celinu. Jako ste motivisani da pomognete (ili pomažete), drugima, međutim pazite da ne postanete prepoznatvljivi po tome pa će vam se ljudi “popeti na glavu” – morate stvarno razlučiti kome je stvarni potrebna pomoć od vašeg poriva za pomaganjem. Dobro funkcionišete na administrativnim poslovima, a naročito tamo gde je potrebno duboko razmišljanje i analiza, i logičko rasudjivanje, gde se traži stav o tome šta je upotrebljivo, a šta ne. Imate prirodni talenat za skretarske poslove.

Prema tome: Merkur u Devici RAZMIŠLJA: inteligentno, kritički, logično, skromno, pa i negativno i skeptično. Um je stabilan, analitičan i konkretan. Merkur je ovde u najboljem položaju i njegove karakteristike kad-tad će biti ispoljene. Voli da prenosi znanje i kaže što misli, ali je pomalo povučen.

KAKO SE IZRAŽAVA: Način izražavanja je precizan, oprezan, lep. Nije pričljiva, pa zna da se zaustavi. Karakteristicno je da ne voli žargon i sleng, tj nepravilno izražavanje. Ali voli da iznese ono što misli. Racionalista.

SARADNJA: Svestrana ličnost koja ima dosta praktičnih i korisnih zamisli kojima zainteresuje druge. Sve detalje uzima u obzir, svemu pažljivo pristupa i ne žuri se sa zaključcima. Ima odličnu koncentraciju. Ali je sklerozan i možda zamuckuje u mladosti. U slučaju neuspeha bavi se slabostima drugih. Rešavajući tudje probleme stiče iskustvo za rešavanje svojih, kojih ima. Ovaj Merkur voli da pomaže drugima.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: Ovaj položaj govori o naučničkom, metematičkom, tehnickom, književnom umu, poznavanje jezika. Duhovnost, trgovina, ekonomija, tržiste, nauka, diplomatija. Ali previđe pažnje posvećuje detaljima što je onemogućava da sagleda celinu.

Može RAZMIŠLJATI u nedogled, pa sumnjičavost može da je blokira u akciji, ali će ipak stvoriti nešto. Češće je ovo položaj pisca nego govornika. Ima izuzetno vešte ruke pa može imati dosta uspeha. Enciklopedijsko znanje.

ŠKOLA: Jako voli da uči i da se informiše. Ne ide u širinu jer voli da se specijalizuje za odredjenu oblast. Ali sve mora prvo da složi u logičan red da bi naučio.

DECA: su lepo opisana, pametna i uspešna u školi, obrazovana, ali postoji problem zdravlja, pa čak i kriza u školskom dobu.

RODJACI: Brat ili sestra ili rodjaci, u nekom periodu mogu biti bolesni. Moraće u životu da vodi računa o bratu ili sestri, ili predmet pažnje. Nije baš dobar položaj rodjacima.

SAOBRAĆAJ: ne bi trebalo da bude nikakvih problema.

LOŠE OSOBINE: Opasnost od preterane kritike. Poseduje kompleks manje vrednosti i sramežljivost. Gubi se u detaljima. Sve u životu proučava do detalja. Naprosto se može "ubijati" od razmišljanja, pokušavajući da shvati svu složenost neke stvari, pase može desiti i da zakasni sa donošenjem nekih odluka. Voli da zanoveta i cepidlači, a u slučaju neuspeha bavi se slabostima drugih.

MERKUR U VAGI – Objektivna, uglađena, neodlučna, savetnik.

Ovaj Merkur ima afiniteta prema vazdušnim znacima. Voli da upoznaje način na koji drugi ljudi razmišljaju (mnogo je psihologa sa ovom konstelacijom). Taktičan je i pazi šta govori, ne nameće svoje mišljenje na grub način. Uglađen je u ophođenju, voli etikeciju, familijaran je. Teško mu je da slaže. Ove osobe poseduju veliku objektivnost, racionalnost. Zaključke teško donosi. Sve izanalizira, pa i druge ljude pita za mišljenje. Voli da daje savete - pa zato bira profesiju u skladu sa tim.
Ukoliko ga imate u svojoj natalnoj karti, vi imate diplomatske sposobnosti i prefinjen način da izrazite vaše poglede bez da uvredite druge. Vaša sposobnost da vidite i sagledate obe strane nečega i sposobnost da posredujete izmedju opozitnih strana znači da ćete moći lako da radite kao posrednik. Volite radije da saradjujete s ljudima nego da manipulišete stvarima i to se može ispoljiti jako dobro u profesiji gde je potreban kontakt s ljudima. Neki ljudi vas vide kao kolebljivu i neodlučnu osobu. Nije da ne znate da donesete odluku, ali vi radije volite da provodite značajno vreme u prosudjivanju stavova za i protiv. Neodlučnost je vas znak prepoznavanja, i odluku ćete doneti pred samu akciju, odnosno, u zadnjem trenutku. Kada se odlučite, vas zaključak je vodjen iskustvom, društvennim i estetskim razmatranjima – s ciljem da se izbegne greška.
Vi ste verovatno ličnost koja mirno i odmereno priča, koja zazire od grubih formi. Čak i ako se ne slažete s nekim načićete način da s njim primereno komunicirate. IZRAŽAVATE se s’ milošću, dobrotom i stilom. Uvek ćete imati izbalansiran stav i pogled zasnovan na jakim kulturnim osnovama. Imate ljubav prema umetnosti i literaturi. Verovatno uživate u prijateljskim debatama, i iako cete voleti da zauzimate opozitni pogled, vi ste duboko motivisani da svedete razgovor ka usaglašavanju. Retko kada povisujete ton, jos manje ćete se bilo kad razbesneti – uvek ćete se truditi da postupite rezonski. Vas fer stav, srednja pozicija i diplomatski stil uvek će vas voditi ka pobedi.

Merkur u Vagi RAZMIŠLJA objektivno, racionalno, inteligentno, ugladjeno, diplomatski, dok zaključke teško donosi. Trebalo bi da ima smisla za humor, stihove, kritiku, da ima estetsku cenzuru. Inače pazi na jelo, ima dobar njuh, lako uči, lepo se oblači, uopšte je uredna. OVaj Merkur baš ne voli da se napreže, pa neki kažu da voli da beži od obaveza.

KAKO SE IZRAŽAVA: TaktiČno i pazi šta govori, ne nameće svoje mišljenje na grub način. Voli da izgladi sve krajnosti. Verbalno je obojeno umetnicko-estets-kim osećanjima. Zna biti zaveden i ne brani svoje stavove odlučno. Ugladjen je u ophodjenju, voli etikeciju.

SARADNJA: Teško mu je da slaže. Teži skladu i objektivnosti. Osoba mora da poradi na svojoj neodlučnosti i površnosti. Voli poštenje i iskrenost. Ne donosi brzo odluku, poseduje dobre diplomatske i posredničke sklonosti. Ne ponaša se grubo, sve što kaže nailazi na dobar prijem.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: sve izanalizira, pa i druge ljude pita za mišljenje. Voli da daje savete - pa zato bira profesiju u skladu sa tim. Voli da upoznaje način na koji drugi ljudi RAZMIŠLJAJU. Sklonost prsihologiji, savetodavnim zanimanjima, ali i trgovina umetničkim predmetima. Osoba koja stvara lepotu.

RODJACI: Dobri odnosi sa familijom. Brak preko rodjačke asistencije.

DECA: Lepa talentovana deca. Često naslede Merkurovske osobine roditelja.

SAOBRAĆAJ: Udobna prevozna sredstva.

LOŠE OSOBINE: previše se nećka, puno razmišlja, a može biti zaveden i ne brani svoje stavove odlučno. Loš aspekt Merkura daje neodlučnost, površnost, i ima tada veliku potrebu za komunikacijom prema ljudima. Uvek se trudi da sagleda sve aspekte problema pre nego što donese odluku, a to zan da traje i traje. Koleba se izmedju raznih opcija, što je onemogućava da brzo donese odluku, ali vremenom će to nestati. Previše je “mekana” jer ne podnosi grubosti, svadje i sukobe. Teško zauzima neki jasan stav, zbog neodlučnosti i nesigurnosati u sebe.

_________________
Jašuća poza je kada je ženska gore i nabija se na penis a muškarac dole ladi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://vika.serbianforum.info
Love is my religion
Priest of the Goddess
Priest of the Goddess
avatar

Broj poruka : 166
Godina : 141
Datum upisa : 17.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Planeta MERKUR   Uto Avg 19, 2008 10:17 pm

MERKUR U ŠKORIONU - Direktan, uvredljiv, mračan um

Merkur ovde nije slab, jer daje prodoran um i jak intelekt, ali nekako se sve izokrene na nepovoljno. Ove osobe uvek teže da otkriju pozadinu sagovornikovih reči, jer ih ništa ne uzimaju “zdravo za gotovo”. Vrlo su sumnjičavi i sami u razgovoru nisu otvoreni. S druge strane krajnje su direktni i grubi, pa čak i neprijatni. Ali i iskreni. NJIHOVE REČI IMAJU MOĆ, jer njihove reči mogu da “podignu” nekog ili da ga “ubiju”. Vrlo su precizni kada treba da te uvrede. Malo je mračan um jer je preokupiran teškim temama. Sve obezvređuju i u svemu traže smisao i dubinu. Obično se ne bave površnim temama. Pored toga što je logičan poseduje i intuiciju. U komunikaciji ide iz umrtvljenosti do agresije, a li bez vikanja. Poseduje oštar govor i ne interesuju ih maniri. Jako dobro prepoznaju, jer razumeju namere sagovornika po govoru tela.
Uh! Ako ga imate u natalnoj karti, vi ste tiha ličnost koja duboko RAZMIŠLJA. Površnost je nespojiva s vama. Kada vi kažete nešto, to uvek ostavlja dubok trag jer ispoljavate s’ intenzitetom. Iskustva rano u životu doprinela su vašoj sumnjičavosti, usmeravajući vas prema tajnama i istraživanju skrivenih motiva drugih ljudi. To može nervirati one koji su pored vas. U životu ćete shvatiti da se komunikacija može postići i u samoći i da su velike isitine neopisive. S druge strane zapamtite da ljudi takođe upotrebljavaju reći da naprave kontakt, i da sve nema tako duboko značenje. Vaša pronicljiva priroda i istraživacki talenati mogu biti prednost u mnogim profesionalnim sferama. Vi ste ličnost koja može otkriti skriveno i tajne iako ne koristite govor. To ukazuje da imate talenta za istraživanje i otkrivanje. Vaša potreba da prodrete u srž problema daje vam predispozicije za psihološko ili okultno angažovanje, ali postoji i interes za kompjutere. Vas talenat da uvidite slabosti drugih može vam biti mentalni oslonac i puno pomoći u odnosima s njima da dodjete u odredjene uvide. Za vas je važno da budete više otvoreni u odnosima sa drugima inače će ljudi imati utisak da nešto manipulišete, jer u odnosima je ljudima potrebno da budu uvereni da su vaši motivi pošteni.

Merkur u Škorpionu ukazuje da osoba duboko RAZMIŠLJA: daje prodoran um i jak intlekt. Koncentracija misli, duboka analiza, i nenadmašna kritika stvari. Dobra koncentracija, satiričar, oštar je na peru, zajedljiv humor, metaforičar, skeptičar, cinik. Ne prihvata poraz. Provokantna osoba.

KAKO SE IZRAŽAVA: snažno, duboko, i strastveno. Vrlo je sumnjičav i sam u razgovoru nije otvoren. S druge strane krajnje je direktan i grub, pa čak i neprijatan, ciničan, sarkastičan, ironičan. Ali i iskrena.

SARADNJA: može biti umanjena zbog unutrašnje potrebe za tajnovitošću - ćutolog! ALI U komunikaciji ide do agresije, bez vikanja. Poseduje oštar govor i ne interesuju ga maniri. Što na um to na drum, kratko i jasno, bez obzira na implikacije. Vrlo je precizan kada treba da uvredi. Malo je mračan um jer je preokupiran teškim temama. Sve obezvredjuje i u svemu traži smisao i dubinu. Obično se ne bavi površnim temama.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: Nagon da otkrijete skrivene motive drugih. Domišljati ste i istrajni u otkrivanju činjenica i pronalaženju suštine stvari, bez obzira na implikacije. Vi ne okolišete kao "kiša oko Kragujevca" već kažete tačno ono što osećate - kratko i jasno. Često ne govorite mnogo, ali kada se nekome obratite, činite uvek sa dobrom namerom i obično sa razlogom! Od vas može postati dobar detektiv.

ŠKOLA: ima unutrašnji nagon za učenjem, vrlo je temeljan.

RODJACI: Braća i sestre: velika opasnost u ranoj mladosti.

DECA: Izuzetno los položaj za decu.

SAOBRAĆAJ: Ponekad i smrt u saobraćaju.

LOŠE OSOBINE: nemojte mu se zamerati.

MERKUR U STRELCU – loša procena, nedisciplina, zaboravnost

Merkur je ovde u lošem položaju, jer je u egzilu, pošto je Strelac opozitni znak Blizanaca. Tu se ne oseća dobro. To znači da su u Strelcu sve sposobnosti Merkura promenjene. Osoba često previđa činjenice, tj ne vidi ono što mu je ispred nosa i što svi vide, pa može doći do velike greške u komunikaciji. Ponekad ne može rešiti sasvim jednostavne probleme, dok krupne odlično rešava. On se mentalno bavi onim što će biti sutra pa zato nije u skladu sa situacijom. Ovaj Merkur je više okrenut apstraktnim stvarima. Više voli da rešava filozofske probleme. Ne voli obične. Ima slabu koncentraciju. Loše procenjuje ljude i događaje (ako ne postoji uticaj Saturna, ovo je nepraktična osoba).
Ukoliko vam je u natalnoj karti, imate ekstremno aktivan misaoni proces koji vapi za novim horizontima da bi ih istražio. Verovatno ste ponosni na vaše studije koje vas nagone na samo-razumevanje jer imate tendenciju za shvatanjem bilo čega. U filozofskim raspravama uopšte niste diplomatični i često zuzimate opozicioni stav i pored argumenata. Budući da ste vatreni pobornik u mnogim stvarima, propuštate da slušate s pažnjom druge ljude – pazite može vam se desiti da doneste pogrešan sud. E sad: ono što zagovarate danas, lako sutradan može biti napušteno, pa razmislite o tome – pazite se! Imate potrebu da se čuje vaše mišljenje u profesionalnom životu i talenat za planiranje i filozofske zaključke u vezi svakodnevnih dogadjaja. Neosporno je da ćete dobar deo života putovati da bi proširili vaše kulturne horizonte, i verovatno imate talenat za strane jezike koji se može ispoljiti i kroz Pravo. Uspećete u profesiji koja nudi različitost, pokret i intelektualne izazove, što ukazuje da bi patili u zatvorenom okruženju.

Merkur u Strelcu kompenzira intelekt pa RAZMIŠLJA tako da iskoristi lukavstvo, odnosno snalažljivost za račun logike. Često previdja činjenice, tj ne vidi ono što mu je ispred nosa, a što svi vide, pa može doći do velike greške u komunikaciji. Ponekad ne može resiti sasvim jednostavne probleme, dok krupne odlično rešava. Nema dobru koncentraciju zobg nemirnog uma. Nije uporna. Voli inostranstvo.

KAKO SE IZRAŽAVA: U komunikaciji je otvorena, direktna i iskrena. Osoba koja bez mnogo razmišljanja kaže šta misli, medjutim često greši u govoru i zaboravi da kaže ključne stvari.

SARADNJA: iskrena, širokogruda, tolerantna, ali bi trebalo da povede racuna kada se u nešto upliće. Često daje omaške u smislu dogovora (mimoilaženje u saobraćaju) i zaboravnost. Loše procenjuje ljude i dogadjaje, što govori o nepraktičnosti. Tip koji jednostavno nabasa tamo gde ne treba, jer ne kapira!

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: izdavaštvo, trgovina, predavanje, poslovi vezani za inostranstvo, pa i pravni poslovi. Ova osoba je okrenuta apstraktnim stvarima. Voli da rešava filozofske probleme, duhovnost. Teško se snalazi u životu jer je neprakticna - okrenuta apstraktnom. Moguće je da će se odlaskom u inostranstvo dokazati. Ideje su joj sumnjive originalnosti. Nema ovde upornosti i samodiscipline. Ima velike planove, ali je prisutan nedostatak sposobnosti da ih implementira, ili gubitak interesa baš kada je potrebna odlučnost u akciji. Ovog Merkura imaju ljudi iz izdavačkog sveta, i koji se bave pisanjem. Zanimanje: Izdavaštvo, trgovina, predavanje, poslovi vezani za inostranstvo, pa i pravni poslovi.

ŠKOLA: nije dobro za učenje zbog dekoncentracije i zaboravnosti. Moguće su studije u inostranstvu.

RODJACI: Braće i sestre su vezani za inostranstvo ili će ziveti daleko od nje.

DECA: idu u inostranstvo, i moguće je da ih prava sreća čeka tamo.

SAOBRAĆAJ: Ima veliku ljubav prema putovanju, jako pokretljiv, volI udobna putovanja, dobra kola, ali nije pažljiv vozač.

LOŠE OSOBINE: Trebalo bi da nauči da procenjuje kada bi bilo bolje da se ne meša u tudje poslove. Neoriginalne ideje ili sumnjive valjanosti. Problemi pri realizaciji. Često menja pravac interesovanja iako predhodni posao nije završen - to ukazuje na nedostatak samodiscipline, upornosti i praktičnosti.

_________________
Jašuća poza je kada je ženska gore i nabija se na penis a muškarac dole ladi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://vika.serbianforum.info
Love is my religion
Priest of the Goddess
Priest of the Goddess
avatar

Broj poruka : 166
Godina : 141
Datum upisa : 17.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Planeta MERKUR   Uto Avg 19, 2008 10:17 pm

MERKUR U JARCU – logičan, trezven, častan, strateg

Položaj Merkura je u zemljanom znaku, pa pokazuje uravnotežen um, jjaku koncentraciju, objektivnu i realnu osobu. On veruje samo činjenicama, zato je u prvi mah prilično sumnjičav, pa teško podleže dogovorima i uticajima sa strane. Nije naročito originalan um, niti sklonost apstraktnim stvarima ili iracionalnom. Logičan je i metodičan. Konzervativnih stavova. U komunikaciji uzdržan i distanciran. Uvek pazi šta će reći. Dosta su kritički i nepoverljivi pa reči sagovornika dobro odmeravaju. Ne zanosi se maštarijama, i odmah uvidi šta su prazne priče. Ne gluvari i kod njih nema tričavih razgovora. To je i pokazatelj profesionalnog uspeha, ali i tegobnog puta. Nema smisla za humor.
Ukoliko ga imate, vi ste ličnost koja ozbiljno razmišlja, pažljiva kada se IZRAŽAVA i autoritativna kada donosi sud. Imate jake poglede, izražavate se polagano i pažljivo. Zastupnik ste verovanja u logično i rezonsko, verujete samo u provereno i dokazano, nikada nećete prihvatiti nešto kontroverzno. Drugi ljudi mogu osećati da gušite njihove ideje. Međutim, to je samo vas stav vezan za realnost i poštovanje nauke. Volite ideje, ali samo ako su praktično izvodljive – nemate vremena za snove ako se ne mogu realizovati. Iskren, pošten i časna ličnost na koju se čovek može osloniti i računati.
Verovatno rano u vašem životu ste imali nedostatak samopouzdanja, međutim, snažno motivisani iznutra da se dokažete i potvrdite svoje sposobnosti, doprineo je da započnete penjanje po profesionalnoj hijerarhijskoj lestvici, polako ali sigurno. Tako ste izrasli u odgovornu ličnost kojoj se može verovati i poveriti i najteži poslovi, konkretni poslovi gde je potrebno “uzorati brazde”. Ako bi uspeli da iskombinujete navedene kvalitete sa sposobnošću da prihvatite nove ideje i da budete otvoreniji prema njima – daleko biste dogurali. Imate sposobnost da razmišljate i planirate kao strateg, a to znači da niste impulsivni, ili da ne pravite greške takvog tipa. U drugu ruku, to govori o skepticizmu, a on opet govori o mogućnosti da se propuste mnoge povoljne prilike. Vi verujete u vrednosti tradicije, u iskustvo, u posao – verovatno ćete odabrati administrativan posao.

Merkur u Jarcu ukazuje kao osoba RAZMIŠLJA: uravnoteženim umom, jake koncentracije, objektivna i realna osoba koja veruje samo činjenicama, zato je u prvi mah prilicno sumnjičava, pa teško podleže pričama. Nije naročito originalan um, niti sklon apstraktnim stvarima ili iracionalnom. Povučen samozadovoljan, tradicionalan što nije dobro. Stavlja svaku stvar na svoje mesto. Hladan razum.

KAKO SE IZRAŽAVA: uzdržano, OPREZNO i distancirano. Uvek pazi šta će reći. Dosta je kritička i nepoverljiva i reči sagovornika dobro odmerava.

SARADNJA: Logična je i metodična. Konzervativnih stavova. Svaku stvar postavi na pravo mesto. Ne zanosi se maštarijama, i odmah uvidi šta su prazne priče. Ne gluvari i kod njih nema tričavih razgovora.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: pokazatelj profesionalnog uspeha, ali i tegobnog puta. Nema smisla za humor. Razboritost. Može se naći u: Politici, Ekonomiji, biznisu, Istoriji, nauci, sve što je staro i prošlo, pasionirani antikvist. Uredna i štedljiva...Ide putem uspeha jer može da se koncentriše u dužem periodu. Svaka novina se temeljno proučava. Pedantna.

ŠKOLA: dosta pažnje poklanja svome obrazovanju, istrajni, obrazovani.

RODJACI: rodjaci su ili teške sudbine ili hladni odnosi. Braca i sestre: teška karma.

SAOBRACAJ: oprezan je u saobraćaju, voli da pešači.

DECA: TEŠKOĆE sa decom; bilo da do njih teško dolaze ili teška karma kroz njih, ali su ona visokih intelektualnih potencijala.

LOŠE OSOBINE: konzervativnost, sumnjičavost, prevelika uzdržanost, previše ozbiljan. Pa, nasmešite se malo!

MERKUR U VODOLIJI – ideje, pamćenje, bistar, tvrdoglav

Po nekim novim pravcima, Vodolija je egzaltacija Merkura, ali ove ljude ne možemo sagledavati kao merkurovske tipove. Ovi ljudi pokazuju izrazito visok intelekt i otvoren za ideje, za progresivno i originalno. Uran je viša oktava Merkura. Merkur u Vodoliji je povezan sa višim umom (najviše je pronalazača). Bljeskovi intuicije su čestii jaki. Ova osoba ima sposobnost koncentracije, stabilnosti, objektivnosti. Zbog uticaja Vazduha i zbog apstraktnih tema brzina razmišljanja je ogromna, a memorija odlična. ONI IMAJU FOTOGRAFSKO PAMĆENJE. Najbolje pamćenje od svih.
Ako ga imate, mentalna stimulacija je vrlo važna za vas, i vi ćete uspevati u kontaktima gde možete razmeniti uzbudljive ideje. Svesni ste svojih kvaliteta; otvoreni ste i tolerantni, ali samo kada su ljudi isto takvi u odnosu na vas. Verovatno ste jako motivisani društvennim pitanjima i nepokolebljivi ste u osudama onoga u šta verujete, ali to je već uvod u tvrdoglavost, koju nećete priznati iako vam se ukaže na grešku. Sve u svemu biće tu provokacija, pa i borbe oko tih stavova. Imaćete brojna i vazna prijateljstva s’ ljudima iz različitih okruženja, i otvorenost i ukus za egzotično i inostrane uticaje.
Krasi vas bistrina misli, vrlo otvoreni za nove i uzbudljive ideje, iako se držite svojih stavova “poput jevandjelja”. Takođe, imate talenat za pronalaske u nekim specialnostima - možda spojeno sa svešću. Privlače vas pogledi koji se razlikuju od društvenih normi – vi jednostavno kada se pojavi neka nova ideja - “osetite” (umislite) da vam je to posao, i znate da zarazite i druge ljude oko vas. Doklegod je nešto novo, dotle ste vi tu pored i brinete se za sprovodjene, reskirajući da se konfrontirate, jer je briga za sve ljude vaša – i eto izvora konfrontacija i nerazumevanja. Volite da radite posao u grupi i za Grupu, gde ima uzbudjenja i interesantnih ljudi. Tamo ste gde je novo, obnova i gde se integriše nova tehnologija i usavršava neki proizvodni proces.
Merkur u Vodoliji ukazuje da osoba RAZMIŠLJA: bistro, objektivno, nepristrasno, napredno, unapred, originalno, duhovito, eksperimentalno, pronalazački, okrenut budućnosti, otvoren za ideje, za progresivno i originalno. Jake logike i intuicije (najviše je pronalazača). Bljeskovi intuicije su česti i jaki. Osoba ima sposobnost koncentracije, objektivnosti, brzina razmišljanja je ogromna, a memorija odlicna. Dar za matematiku. Human. Utopista.

KAKO SE IZRAŽAVA: smelo i maštovito, otvoreno, inteligentno, idealistički, nepristrasno, ali pomalo nepovezano i nepredvidljivo (zbog Urana).

SARADNJA: ima potrebu da uspostavi jedinstvene veze sa drugima. Ima svest o grupnome, socijalnoj pravdi i bratstvu.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: istražuje promene. Tehnički um. Prirodne nauke; tehnika, tehnologija, elektronika. Postoji interes i za: ljubavne probleme, psihologiju, sociologiju, astrologiju. Voli naučnu fantastiku. Ovo je položaj grafologa, hiromanta. Trebalo bi da se opredeli za neobična i humanitarna zanimanja. Pisanje o tajnama i fenomenima života. POSAO: prekidi u karijeri i promena zanimanja; i mogućnost nezaposlenosti.

ŠKOLA: intelektualne osobine doprinose učenju.

RODJACI: trpe velike lomove. U svom životu često gube kontakt sa njima. Brat i sestra su prosečno inteligentni i dobri ljudi.

SAOBRAĆAJ: treba da budu oprezni.

DECA: su vrlo pametna i buntovna; biće problema u nekom delu života.

LOŠE OSOBINE: Zna reći istinu čak i onda kada na taj način, nehotično, može nekoga i da povredi. Zbog njenog mišljenja koje je ispred trenutnog vremena može biti neshvacena i odbacena od okruženja. Voli da polemiše. netolerantan sa nadređenima, pa problemi u karijeri.

_________________
Jašuća poza je kada je ženska gore i nabija se na penis a muškarac dole ladi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://vika.serbianforum.info
Love is my religion
Priest of the Goddess
Priest of the Goddess
avatar

Broj poruka : 166
Godina : 141
Datum upisa : 17.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Planeta MERKUR   Uto Avg 19, 2008 10:18 pm

MERKUR U RIBAMA – konfuzna, odsutna, nezdrava mašta, nepraktična

Merkur je ovde loš jer je u padu. Umanjena je logika i objektivnost. Često daje loše izražavanje, bilo da su osobe stidljive da kažu šta misle, bilo da ih okolina ne razume kada se izražavaju. Mentalno su konfuzni, odsutni i slabe koncentracije. Mišljenje im je promenljivo i lako padaju pod uticaj sredine. Nemaju snagu reči i ne mogu da ubede ljude u ono što žele. Ali daje dobru memoriju i odličnu vizuelizaciju. One ne vide ono što drugi ljudi vide, ali imaju jaku intuiciju - pa se snađu na kraju. Imaju probleme sa učenjem, najteže savladaju matematiku i tehniku. Jako su maštovite, poetične.
Ako ga imate, vi ste a vizionarski tip. Verovatno nežno i tiho pričate, iskazujući svoje snove i unutrašnja osećanja. Imate značajnu fantaziju, nerazumljiv, nerealan svet ideja, koje uglavnom i ne realizujete, niti ikoga možete lako privući. Iskustveno, zato radije ostajete pri svojim iluzijama i snovima. Samo u kombinaciji vaše imaginativne snage i s’ praktičnim talentom, možete snove pretočiti u realnost.
Ekstremno imaginativna ličnost koja ima talenat za kreativan posao i razmišljanje. Vaše ideje i shvatanje potiču od različitih utisaka i iz nedifinasih osećanja. Imate veliku moć vizuelizacije i moć pretvaranja ideja u slike i u reči. Prirodno, to je talenat koji je upotrebljiv u mnogim sferama – na primer u reklamnoj industriji, u svetu grafike itd. Ali u drugu ruku to ne znači da ste expert da izrazite sebe na pravi način – da li uopšte to znate? Pre ste pod uticajem drugih ljudi i njihovih ideja, a potreban vam je mir i tišina da funkcionisete optimalno. Reklo bi se da ste rasejani. Lako vas je poremetiti, zbuniti. A da bi nešto kvalitetno izveli potrebna vam je inspiracija.

Merkur u Ribama ukazuje da osoba RAZMIŠLJA: neobjektivno, nepraktično, nema jasnih ideja, nesposobnost jasnog rasudjivanja. Totalno subjektivni sud. Mašta okrenuta spiritualnom, religioznom i mističnom. Umanjene logike i objektivnosti. Mišljenje im je promenljivo i lako padaju pod uticaj sredine. Ali daje dobru memoriju i odličnu vizuelizaciju. Osobe ne vide ono što drugi ljudi vide. Usporena je i indolentna, teže se IZRAŽAVA. Vidi ono što želi, a ne ono što treba. Doslovno prima ono što drugi kaže. Plaši se da sama donese odluku. Beskrajna nezdrava mašta i pesimizam.

KAKO SE IZRAŽAVA: osećajno, pesnički, idealistički, neodredjeno, maštovito. Nema snagu reči i ne može da ubedi ljude u ono što želi. Stidljiva je da kaže šta misli ili da je okolina ne razume kada se izražava. Mentalno je konfuzna, odsutna i slabe koncentracije.

SARADNJA: fleksibilna, uspostavlja veze spiritualno. Zbunjena je, samozavaravanje. Nema jasan sud o drugima.

INTELEKTUALNE SKLONOSTI: zanimanje vezano za umetnost ili vrstu okultizma.

ŠKOLA: Ima probleme sa učenjem, najteže savlada matematiku i tehniku.

RODJACI: jake karmičke veze sa bratom i sestrom, koji su jako osećajni i koji će imati problema i padova, a moguće je i slabo zdravlje.

SAOBRAĆAJ: opasnost u saobraćaju zbog odsutnosti.

DECA: su vrlo emotivna i lenja, talentovana i maštovita.

LOŠE OSOBINE: Mora da utuvi da tudje reci ne treba doslovno da shvata. Sklona da sledi većinu u svakom pogledu, npr, nosiće najmoderniju odeću da bi se "uklopila". Ne sme se plašiti da sama donosi odluke. Podložna je sugestijama, raspoloženjima i uticajima okoline. Mora razviti osećaj za realnost, postojanost u mišljenju i suzbije nezdravu maštu, pesimizam i lenjost. Previše živi u nerealnosti.

_________________
Jašuća poza je kada je ženska gore i nabija se na penis a muškarac dole ladi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://vika.serbianforum.info
Love is my religion
Priest of the Goddess
Priest of the Goddess
avatar

Broj poruka : 166
Godina : 141
Datum upisa : 17.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Planeta MERKUR   Uto Avg 19, 2008 10:18 pm

Merkur u kucama

U 1. kuci Osobe sa ovom pozicijom Merkura su izuzetno pricljive,vole da vode glavnu rec,snalazljivi su i ostroumni.Uglavnom brzopleto donose zakljucke,manjak koncentracije je njihova mana.Dobri su govornici,ucitelji,pisci,izrazavanje je njihov stil zivota i osnovna potreba.

U 2. kuci Ove osobe vole vrednosti,Imaju sposobnost zarade intelektualnim radom,pisanjem,govornistvom,predavanjem,trgovinom, bilo kojim vidom komunikacije.Imaju dosta imanja u vrednim knjigama,papirima i sl.

U 3. kuci Ovo su izuzetno inteligentne osobe,imaju dobru komunikaciju,dosta prijatelja i dobre odnose sa blizom okolinom.Cesto se bave pisanjem,novinarstvom na radiju ili TV.Vole da putuju i cesto ostvaruju svoje zelje po tom pitanju.

U 4. kuci Osobe sa ovom pozicijom Merkura su cesto rodjene u intelektualnoj porodici,porodica takodje ima veliki uticaj na njihov mentalni sklop.Cesto menjaju mesto stanovanja,nekada cak i drzavu.Imaju interesa za spiritualno.

U 5. kuci Ove osobe imaju dramskog ili knjizevnog talenta.Imaju inteligentnu decu,dobru komunikaciju sa decm uopste.Cesto biraju inteligentnog i mladjeg partnera.

U 6. kuci Ovo su osobe koje svoj intelekt koriste u sluzbi opsteg dobra.Cesto menjaju radna mesta i poslove uopste,bolji su kao sluzbenici nego kao gazed.Imaju talenta za jezike ili pisanje a u krajnjem slucaju bar vole da citaju.

U 7.kuci Osobe sa ovim polozajem su izuzetno dobri trgovci,cesto biraju mladje partnere,ali im je intelektualno slaganje sa partnerom od velike vaznosti.Imaju dosta povrsnih veza pre braka.

U 8. kuci Ove osobe imaju tesko detinjstvo ili im je zivot bio na neki nacin u opasnosti u detinjstvu.Imaju jaku intuiciju,interes za okultno i spiritualo.Moguci su finansijski dobici ili gubici kroz ugovore,vredne papire ili nasledstvo od daljih rodjaka.

U 9. kuci Ove osobe privlace intelektualni razgovori,filozofija,nauka,knjizevnost.Uglavnom imaju visoko obrazovanje,dosta putovanja ili veze u inostranstvu ili sa strancima.

U 10. kuci Ovo su osobe karijeristi,mogu imati uspeha u diplomatiji,bilo kakvom intelektualnom radu ili trgovini..Moguce su ceste promene poslova,karijere pa i statusa.Imaju dobru komunikaciju sa jednim od roditelja.

U 11. kuci Ovo su vrlo komunikativne idruzeljubive osobe.Moguce je d ace imati partnera koji ima dece iz prvog braka.

U 12. kuci Ovo su ili osobe koje su vrlo zatvorene ili teski i dosadni sagovornici koji ulaze preduboko u detalje.Mogu imati interesa za ezoteriju

_________________
Jašuća poza je kada je ženska gore i nabija se na penis a muškarac dole ladi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://vika.serbianforum.info
Love is my religion
Priest of the Goddess
Priest of the Goddess
avatar

Broj poruka : 166
Godina : 141
Datum upisa : 17.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Planeta MERKUR   Sre Avg 20, 2008 4:27 am

KONTAKTI MERCURA

Oni pokazuju sposobnost coveka da uspostavi komunikaciju sa drugima. Koliko i kako razmislja i nacin prenosa misli. Intelektualna pokretljivost. Koliko je covek analitican? Kakav mu je nervni sistem?

MERCUR kontakt VENERA pokazuje koliko je covek blizak sa drugima. Sposobnost da odrzi vezu. Da razume druge. Da deli sa drugima i tezi skladu. Koliko je ne-ugodan?

MERCUR kontakt MARS ukazuje na sposobnost koordinacije energije i intelekta. Pronicljivost. "Ostro oko". Spobnost za odlucno delanje. "Veste ruke!"

MERCUR kontakt JUPITER ukazuje na svestranost. Potreba da se uspostave brojne veze. Koliko je poverljiva? Vera u buducnost. Filozofska nastrojenost.

MERCUR kontakt SATURN ukazuje koliko je osoba takticna, diplomaticna, sigurna u svoje mentalne sposobnosti, pa se ovde nalaze koreni govornih mana, straha od ispoljavanja, sposobnosti razumevanja i ispoljavanja. Pokazuje dostignuti stepen mentalnog razvoja, tj koliko realan um voceka izvodi iz emocionalnih prostora - koliko logicki razlucuje, koliko koristi um, pa i pamti. U ovom slucaju uskraceno je razumevanje svega onog sto coveka okruzuje, pa stav koji se donosi nije na osnovu iskustva spolja vec iznutra. Koreni su iz detinjstva u vidu onemogucavanja deteta da nezavisno misli tj sve sto je u suprotnosti sa stvaom roditelja je bilo sankcionisano. Epilog je NEPOVERENJE U SOPSTVENE MENTALNE SPOSOBNOSTI. Manifestacije se protezu od usporenog toka misli, prevelike pedanterije, straha da kaze sta misli - da ne bi pogresio. Nesigurnost ga tera u povlacenje, u cutljivost. Ali sve to daje mogucnost coveku da iznadje druge puteve za resavanje svakodnevnih problema. Drugi se svojim cinizmom, malogradjanstinom suprotstavljaju apstraktnom misljenju okruzenja. Ali ima i slucajeva prevelike brbljivosti, ali opet je rezultat isti - da nista nije rekao. Kod Saturna je sve struktuirano, pa se gubi moc pravilnog prosudjivanja i razumevanja, a ovoj osobi je data upravo mogucnost da radomi upornoscu dodje do sustine znacenja bilo kog pojma intelektualnog poimanja koje je kruto definisano. Samo svojim iskustvom do spoznaje moze doci asocijativnim putem. Medjutim ako svoje iskustvo gradi nacinom razmisljanja drugih, gubi se ova lepa mogucnost. SVOJ STAV I MISLJENJE O NECEMU COVEK MORA DA IMA I MORA DA GA SLOBODNO IZRAZI. Ovaj kontakt upravo odslikava to mukotrpno sakupljanje mentalnih iskustava jer su mu zatvoreni kanali lakog prikupljanja, razmene i skladistenja informicija. A kada toga nema covek je primoran da gradi sopstveni model. Sta je pravo tesko je reci, a Saturn je tu da opominje i kaznjava svaki ekstrem, mada nas je i zivot naucio da je ipak sve relativno. Sto pre to prihvati kao "svoje" to ce pre izaci iz problema, da um ne koristimo vecito procenjujuci "sta jeste, a sta nije". vec kao nepristrasni posmatraci razumemo sustnu problema. Iz procesa razmisljanja eliminisati svaki subjektivizam i emocije. A kada to bude uspeo na putu je da kroz sebe, kroz tamne predele svoje psihe potrazi odgovore pa i na to sta je laz a sta istina - i zasto je to tako.

MERCUR kontakt URAN pokazuje koliko oboba nezavisno razmislja? Verbalne i mentalne sposobnosti? Koliko brzo razmislja i pravi greske? Nestrpljivost? Genijalnost uma? Nove ideje? Nekonvencijalni pristup skolovanju!

MERCUR kontakt NEPTUN pokazuje koliko covek mastovito razmislja. Koliko je ostrouman? Potreba da izrazi svoja zapazanja. Koliko ga u razmisljanju vodi idealizam. Ulazi li u zablude?

MERCUR kontakt PLUTON pokazuje koliko je covek spreman da prodre do srzi nekog problema ili iskustva. Da li je intelekt intenzivan? Koliko moze da se usredsredi? Da li tezi nedopustenim manipulacijama? Potreba za preobrazajem

_________________
Jašuća poza je kada je ženska gore i nabija se na penis a muškarac dole ladi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://vika.serbianforum.info
Sponsored content
PočaljiNaslov: Re: Planeta MERKUR   

Nazad na vrh Ići dole
 
Planeta MERKUR
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vika - srpski ogranak drevne religije vestica :: Astrologija :: Planete-
Skoči na: