Vika - srpski ogranak drevne religije vestica

Vika - drevna religija vestica
 
PrijemPrijem  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  TražiTraži  Lista članovaLista članova  Korisničke grupeKorisničke grupe  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

Delite | 
 

 Konfiguracije

Ići dole 
AutorPoruka
Love is my religion
Priest of the Goddess
Priest of the Goddess
avatar

Broj poruka : 166
Godina : 141
Datum upisa : 17.08.2008

PočaljiNaslov: Konfiguracije   Sre Avg 20, 2008 4:37 am

KONFIGURACIJE

Konfiguracije su u horoskopu vrlo bitne, jer određuju temeljan način kretanja energije. Primjerice, T-kvadrat govori o napetosti i postignuću kao odgovoru na unutarnji osjećaj prekomjernog poticaja, veliki trigon govori o samozadovoljstvu i stabilnosti te sretnim okolnostima, veliki krst govori o vrlo dinamičnom no nesređenom energijskom polju, koje isprva uzrokuje frustracije no, ako se njime dobro ovlada, stvara duboku ukorijenjenost i sveobuhvatnost, zmaj o motiviranim, zadovoljnim i aktivnim ljudima, itd.

Veliki trigon

Tri planeta na različitim mjestima horoskopa u međusobnim trigonima.

Posebna konfiguracija koja potiče krajnji idealizam, uvid i viziju kao i kreativno samoizražavanje i dobrobit. Može značiti samopouzdanje i samouvjerenost, optimizam, osjećaj zadovoljstva, lakoću, nadahnuće, širenje kreativne moći i opći osjećaj zaštićenosti zbog unutarnje vjere i nade.

Moguća negativnost konfiguracije je manjak napetosti i ljenost te neprihvaćanje većih izazova. Povremeno, kad nema mogućnosti za ugodan izražaj, može biti statičnim i nedjelatnim. Nije motiviran baviti se frustracijom i ograničenjem. Osoba, ima li u horoskopu previše trigona, može izbjegavati samodisciplinu ili pokušati zanemariti bitne životne odgovornosti. Tako učinak velikog trigona omekšava, smanjuje porive i volju za dinamičan pristup životu. Ako se trigoni dobro ne iskoriste, može doći do lažne sigurnosti, neproduktivnosti, nekorištenja postojećih talenata i sposobnosti. Ova konfiguracija bez dostatnog broja opozicija i kvadarata u horoskopu koji grade karakter može značiti inerciju i stagnaciju. Izobilje sreće. Osobe s velikim trigonom mogu odrasti očekujući privilegije, poseban tretman i potporu od okruženja, no rijetko to žele i zaraditi.


Vatreni veliki trigon

Vidljiva je kreativna, inspiracijska moć trigona, želi se izraziti izravnim ispoljavanjem potencijala. Premda ovaj Veliki trigon može naglasiti viziju, može istaknuti i osjećaj osobne važnosti i moći, koji se ispoljava kao egoizam i prekomjerni ponos. Riječ je o aktivnoj osobi. Velika vjera u sebe. Velika hrabrost, unutarnja snaga, samopouzdanje i entuzijazam.

Podsvjesno od drugih može očekviati puno pozornosti, lojalnosti i čak služenja, premda sam zanemaruje tuđe emotivne potrebe. Valja aktivno tražiti vodeće uloge ili one za koje je potreban visok stupanj fizičkog ili kreativnog izražaja.

Zemljani veliki trigon
Naglašena je smirujuća, ugodna i privlačna moć trigona. Osoba s ovim velikim trigonom osjeća dubok osjećaj stabilnosti u fizičkom svijetu. Zbog snažnog magnetizma konfiguracije lako osigurava materijalnu egzistenciju i postignuća i postiže željeni položaj u svijetu. Snažno razvijena sposobnost privlačenja, akumuliranja i vještog korištenja sredstava. Osobe s ovim trigonom mogu biti veliki graditelji koji osjećaju vlastitu moć i kreativnu snagu kad joj svjedoče materijalnim ili svjetovnim postignućima. Nisu kockari. Moguć konzervativan tip osobnosti. Rad i produktivnost često prenaglašeni nauštrb unutarnjeg razvoja.

Vazdusni veliki trigon

Naglašen idealizam, ekspanzivnost i mudrost. Sposobnost konceptualizacije i stvaranja na asptraktnoj razini. Moguće ispoljenje nepraktične strane konfiguracije. Osoba je društveno radoznala, širokih pogeda i tolerantna, no možda ne strastveno i duboko vezana za ljude. Prirodni je poriv ostati nevezan, promatrač i u osnovi slobodan za istraživanje. Potreba za puno nezahtijevnih odnosa. Velika sposobnost učenja, revan intelekt i sposobnost za širu životnu perspektivu. Ovaj veliki trigon može povećati društvenu popularnost. Karizma.

Vodeni veliki trigon

Naglašena pasivnost, receptivnost i zaštitna moć velikog trigona. Uživanje u čulnom zadovoljstvu i osjetljivost za unutarnja stanja svijesti. Natprosječna sposobnost otkrivanja stvari, psihička senzitivnost. Osjećajna priroda vrlo razvijena, no može uzrokovati introvertiranost, osjeća se duboko zadovoljstvo na subjektivnoj razini. Tijekom razdoblja povlačenja, privatnosti, mirnoće i odmora osjeća se iznutra njegovanim i sigurnim. No ako nema nekih dinamičkih načela u horoskopu (vatrenih planeta u ugaonim kućama, kardinalnih kvadrata i sl.) može nastati eskapistički temperament. Velika sposobnost za percepciju podsvjesnih energija, veliki uspjeh u društvenoj službi. Vrlo velika podrška i njega za druge, iscjeljujuća i terapeutska. Ovaj veliki trigon može značiti evolucijsko cvjetanje sposobnosti prilagodbe potrebama masovne svijesti s puno sućuti. Dobar za područja poput kretivnosti, ljepote, glamura ili lijepih umjetnosti. Također uspjeh u područjima koja se bave dubokim životnim tajnama, u kojima je potrebna fina istančana svjesnost.

Zmaj
Veliki trigon, unutar jednog trigona sekstil (dva planeta koja tvore trigon povezani su sekstilima s trećim planetom), a planet koji tvori sekstile u opoziciji je s trećim planetom.

Zmaj je vrlo benevolentna i korisna konfiguracija. Sadrži sve pozitivne značajke velikog trigona, no nije inertan i statičan. Opozicija je pokretač zmaja, a često i ključ čitavog horoskopa. Potencijalna opasnost zmaja je da se tijek energije odvija samo između planeta u zmaju a da ostatak horoskopa ostane neispoljen, u sjeni.

Veliki krst
Nastaje kad su dvije opozicije u međusobnim kvadratima. Većinom se smatra teškom konfiguracijom i može biti posebice ograničujući i restriktivan za osobu koja pokazuje malo sposobnosti za samodisciplinu i umjerenost. Mora naučiti dobro usmjeravati svoje vitalne energije ili će biti raspršena i iscrpljena. Kad nauči koristiti svoj energijski potencijal može otkriti velike unutarnje rezerve snage. Ako se ovaj obrazac loše savlada život se može doimati prepun unutarnjeg nesklada i napetosti koji stvaraju stresne tegotne situacije u izvanjskom okruženju. Daje unutarnji osjećaj frikcije, napetosti i pritiska no može dati i dosta ekstra psihološkog pogona da bi se izgradio svrhovit život. Pomaže izgraditi oštru društvenu svjesnost. Veliki krst sugerira komplicirane, presudne karmičke lekcije koje se moraju riješiti u skladu s prirodom kvalitete od koje se sastoji i u područjima kuća u kojima se planeti nalaze.

Kardinalni veliki krst

Najbolje funkcionira kad se osoba bavi energičnim, hrabrim ad hoc akcijama. Ovaj krst ima asertivni, nestrpljiv karakter. Osoba ulazi u brze no ponekad nepromišljene akcije. Najčešće ima previše energije da bi završio ono što je impulsivno inicirao. Manjka mu moć opstojnosti da završi ono što je počeo. Za krajnji uspjeh ispunjavanja zadanih ciljeva presudna je suradnja i briga za druge. Možda postoji pretjerana inicijativa, guranje, poriv i agresija. Ambicija da se uspije je vrlo jaka zajedno s kompetitivnošću koja osigurava uspjeh u područjima gdje se jednoumno primjenjuje. Prirodni impulsi koji se prethodno ne promisle mogu lako stvoriti nered i uzbudljive uvjete. Mora obuzdati svoju hiperaktivnu prirodu i naučiti usporiti frenetičan tempo. Važne lekcije su razviti strpljivost, unutarnju staloženost, postojanost i organizaciju vremena i energije. Bez tih kvaliteta stalno će ulijetati u nove akcije ne završivši stare projekte. Ima jako puno energije.

Fiksni veliki krst

Ova konfiguracija može se smatrati jednom od najtežih jer se stavovi i svijest koji su se kao problemi ponavljali nekoliko inkarnacija mogu ispoljiti kao duboko ukorijenjeni teško vidljivi problemi koji zahtijevaju punu pozornost. Funkcionira na razini volje i želje, stvara unutarnju frustraciju koja vodi emotivnim krizama. Sabijanje osjećaja što rezultira blokadama i inhibicijama. Vrlo kristaliziranih osjećaja. Potrebna emotivna fleksibilnost. Posesivnost i čvrst otpor prema kompromisima ili zajedništvu s drugima. Rigidnost. Fenomenalna izdržljivost, moguća opsesija sa moći i netolerancija. Može biti vrlo svrhovit i predan. U ovoj inkarnaciji osoba mora pročistiti svoju snažnu osjećajnu prirodu.

Promjenjivi veliki krst

Najbolje funkcionira u područjima mentalnog izražaja. No stres koji stvaraju četiri kvadrata često povećava nervozu i krajni nemir, premda se povećava i osobna budnost i mentalna hrabrost. Inklinacija pretjeranom raspršivanju interesa treba se ukrotiti, ako se želi biti kontroliranim i uspješnim. Stimulativan i pun znanja no moguća nekonzistencija i nemetodičnost. Slaba koncentracija, neodlučnost, sugestibilnost. Ponekad se prilagođava na svoju štetu. Treba dublje objediniti razum i vjeru te teorijske koncepte i uvjerenja. Nema izravnog pokretača koji bi aktivirao energije poput kardinalnog velikog krsta. Nema niti postojan, konsolidirajući pristup moći i kontroli poput organiziranog fiksnog velikog krsta. No osoba može biti osjetljiva da odgovori na rafiniraniji stupanj svijesti, premda tako da se brine o svakom mogućem aspektu sukoba koji ne može mentalno riješiti. Valja produbiti i smiriti svoju mentalnost. To znači bolje sudove i indiskriminaciju uključenih planeta. Valja kontrolirati prekomjerno izražavanje uma. Dobra je meditacija, kontemplacija i refleksivna samoanaliza. Jako talentiran, valja se usredotočiti. Najbolje se baviti komunikacijom i obrazovanjem.

_________________
Jašuća poza je kada je ženska gore i nabija se na penis a muškarac dole ladi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://vika.serbianforum.info
Love is my religion
Priest of the Goddess
Priest of the Goddess
avatar

Broj poruka : 166
Godina : 141
Datum upisa : 17.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Konfiguracije   Sre Avg 20, 2008 4:37 am

T-kvadrat
Dva su planeta u opoziciji a oba rade kvadrat s trećom planetom.

To je istaknuta konfiguracija u većini horoskopa poznatih osoba koje su imale natprosječan utjecaj na svijet. Znak i kuća apeks planeta pokazuju gdje se napetost najviše osjeća. Suprotan znak i kuća (često nazvan praznom nogom T-kvadrata) ima središnju ulogu u usmjeravanju osobe kako najbolje riješiti dilemu koju pokazuje T-kvadrat. T-kvadrat puno više energizira i motivira nego Veliki krst. To je zbog dodatne napetosti i nesigurnosti koju stvara prazna noga što implicira da je to otvorena konfiguracija i stoga se ne može lako sama zadovoljiti. T-kvadrat je nestabilan i lako se uznemiri. Apeks planet koji je u kvadratima s opozicijom može pojačati ta pitanja i često pokazuje prirodu frustracija, blokada, urođenih nesigurnosti i defanzivnih reakcija unutar osobe. Niti jedan poriv povezan s T-kvadaratom ne može ostati latentnim ili neizravnim. Konstruktivnom primjenom sva prekomjerna energija koju pobuđuje snažan T-kvadrat često postaje jako provokativnom, gurajući osobu naprijed uz dobro definiran osjećaj za cilj i smjer, prisiljavajući da na putu nadiđe svaku prepreku.

Apeks planet može ponekad pokazati opći ton horoskopa. On pokazuje kako T-kvadrat rješava svoju dilemu. Kad je apeks planet Uran, Neptun ili Pluton može se raditi o posebnoj karmičkoj misiji. Osobe s tom konfiguracijom izražavaju porive koji osporavaju postojeće strukture društva, ponekad i previše reformativno za establishment. Osoba koja ima taj planet kao apeks planet može napravaiti značajan doprinos svijetu promovirajući njegovu dobrobit i progres, ostajući osobno udaljena, nedodirnuta ili otuđena od svjetovnih aktivnosti.

Kardinalni T-kvadrat

Ova osoba treba naučiti puno lekcija bitnih za rast u područjima života koja se odnose na korištenje osobne energije, samostvarajuću aktivnost i bliske ciljeve. Ovaj T-kvadrat daje puno vitalnosti, poriva i asertivnosti. Ovo je najekstrovertniji T-kvadrat. Valja razviti samodisiplinu, unutarnji timing, vanjsku strpljivost i opći osjećaj temeljitosti i organizacije želi li uspjeti u svojim poduhvatima. Loš planer.

Fiksni T-kvadrat

Osoba s ovom konfiguracijom će se suočiti s lekcijama u područjima koja testiraju fiksnu želju, emocije i vezanosti. Ovdje je jaka potreba da se zadrži sve što se posjeduje. Bitna karmička poenta može biti prihvaćanje i poštivanje tuđih vrijednosti i posjeda. Moguća duboka opsesivnost. Velike energetske rezerve i emotivna snaga pomažu da se izdrže sve prepreke i odlaganja bez odustajanja ili gubljenja smjera djelovanja. Osoba izgrađuje nešto dugotrajno, čvrsto, sigurno. Unutarnji pritisci konsolidiraju volju. Jako orijentiran cilju.

Promjenjivi T-kvadrat

Stimulirajuća, mentalno izazovna konfiguracija najbolje se ispoljava u promišljanju, obrazovanju, komunikacijskim područjima i čak putovanju. Stres može preopteretiti živčani sustav (većinom zbog pretjerane stimulacije). Veliki učenik. Većinom ispoljava višak poticaja intelektualnim pregnućem za koje je potrebno intenzivno proučavanje. Osjeća se poriv da se prosvijetli društvo putem svih načina podučavanja.

Jod

Dva planeta u sekstilu a oba u inkonjukciji s trećim planetom. Treći planet (apeks) je jako bitno načelo koje treba pročistiti da bi se učinkovitije izrazilo. Kao kod T-kvadrata apeks planet postaje primarni fokus joda.

Jod je izazov konstruktivnog mijenjanja i pojašnjavanja onoga što ometa potpuno funkcioniranje osobe. Vanjske i unutarnje sile zajedno djeluju u stimuliranju suptilnih no povišenih pritisaka koji mogu sebe na poslijetku pokazati i otpustiti tijekom kriza samosvijesti. Jod spreman za aktivaciju je poput stizanja na raskršće bez sigurnosti kojim putem krenuti. Promjena smjera nije stvar svjesnog izbora iz pune svijesti nego nespoznate nužde. Premda se taj novi smjer može doimati neočekivanim, on je akumulirao svoju snagu i definiciju u razdoblju od nekoliko godina. No kad se jod aktivira osoba se počinje baviti novim stvarima u životu i ima nove stavove. Točka u opoziciji s apeks planetom je vrlo osjetljiva. Ona pokazuje fokusirana područja gdje se je usredištilo novo osobno usmjerenje.

_________________
Jašuća poza je kada je ženska gore i nabija se na penis a muškarac dole ladi jaja.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika http://vika.serbianforum.info
 
Konfiguracije
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vika - srpski ogranak drevne religije vestica :: Astrologija :: Natalna karta-
Skoči na: